Egészség és a Betegség
Egészség

A szalonnadarabok füstölt ízesítője gluténmentes?

A válasz:attól függ

A glutén a búzában, a rozsban és az árpában található fehérje. Maga a füstölt aroma nem tartalmaz glutént, de elképzelhető, hogy az ízesítéshez használt szalonnadarabokat gluténtartalmú termékeket is feldolgozó üzemben dolgozták fel, vagy keresztszennyeződtek gluténtartalmú összetevőkkel. Fontos, hogy ellenőrizze a füstölt aroma összetevők listáját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy gluténmentes. Fontos továbbá, hogy felvegye a kapcsolatot a gyártóval, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az ízesítéshez használt szalonnadarabokat nem olyan üzemben dolgozták fel, amely gluténtartalmú termékeket is feldolgoz, vagy nem keresztszennyeződött gluténtartalmú összetevőkkel.

Egészség és a Betegség © https://hu.265health.com/